Wat zijn modules? Wat is modularisering? Wat betekent dat voor flexibilisering van het onderwijs?

woensdag 19 mei 2021

Wat zijn modules? Wat is modularisering? Wat betekent dat voor flexibilisering van het onderwijs?Ontwikkelen vanuit gedeelde beelden bleek best lastig tijdens online overleg. Tijd om iets uit te proberen…  Door het spelen met bouwstenen tijdens het eerste overleg op locatie kwam de discussie op gang!

Duidelijk werd dat modulen afgeronde leereenheden zijn en kunnen verschillen in vorm en grootte want leeruitkomsten/leeropbrengsten zijn sturend voor de inhoud en aanpak van de module. Als transparant is wat je wilt bereiken dan kun je het onderwijs flexibel vormgeven, dit afhankelijk van de visie op het onderwijs, de kaders en de mogelijkheden.

Want wie legt de modules in een bepaalde volgorde, wie bepaalt welke modules bij elkaar horen, wie bepaalt de leerroute(s)? Hoe worden studenten ondersteund bij het maken van keuzes? Hoe zorg je voor een solide en duurzaam bouwwerk, welke modules verbind je met elkaar in een curriculum? Welke modules zijn vervangbaar, uitwisselbaar, kun je modules toevoegen en waar en wanneer?  

Deze bouwstenen krijgen een vast plekje in mijn tas……


Wij maken leren mogelijk. Medemogelijk.
Met alles wat we weten van vandaag.
Geleerd hebben van gisteren.
Met het oog op morgen.

benieuwd wat we voor u mogelijk kunnen maken?

Place Vendôme
Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
algemeen@medemogelijk.nl
Ineke Bosch 06 29 18 52 81
Bianca Geerts 06 24 66 43 87
Ria Zwart 06 45 40 29 68