Wat bevordert het leren van studenten?

vrijdag 15 november 2019

Wat bevordert het leren van studenten?

Op vrijdag 8 november jl. hebben we het congres Leren zichtbaar maken bezocht. Een congres vol energie en interessante onderwerpen en de sprekers John Hattie en Shirley Clarke. Interessant om te horen dat je stil moet staan bij welke impact jij op het leren hebt, als docent, als leidinggevende en als organisatie. Staat bij de besluiten die worden genomen in het onderwijs 'het leren' centraal, zal het een positief effect hebben op het leren van studenten? 

Om besluiten met impact op leren goed geïnformeerd te kunnen nemen kun je gebruik maken van de website  https://www.visiblelearningmetax.com
Op basis van zo’n 1600 meta-analyses is van 250 factoren het effect bepaald op leerprestaties van studenten. Dit binnen verschillende domeinen zoals student, thuissituatie, school, klaslokaal, docent, curricula, leerstrategieën, didactiek en onderwijsconcepten. 
Deze database wil een brug slaan tussen praktijk en onderzoek en inzicht geven in wat wel kan werken, wat mogelijk niet en waar je mee zou moeten stoppen als docent, beleidsadviseur, schoolleider of onderwijskundige. 

Er is dus heel veel data beschikbaar, nu nog opzoeken en vooral toepassen…. 

 Wij maken leren mogelijk. Medemogelijk.
Met alles wat we weten van vandaag.
Geleerd hebben van gisteren.
Met het oog op morgen.

benieuwd wat we voor u mogelijk kunnen maken?

Place Vendôme
Dokter van Deenweg 162
8025 BM Zwolle
algemeen@medemogelijk.nl
Ineke Bosch 06 29 18 52 81
Bianca Geerts 06 24 66 43 87
Ria Zwart 06 45 40 29 68